Categorieën


Kerstpakketten

Al het nieuws rondom kerstpakketten
Geschreven door

Al het nieuws rondom kerstpakketten

Het mooiste nieuws voor jouw gezin deze kerst. We hebben veel informatie verzameld over het uiteenlopende onderwerpen rondom de kerstpakketten, wat de trends zijn van het jaar én eventuele handige feitjes. Benieuwd? Neem dan eens een kijkje in onstaande artikelen!

Al jaren hetzelfde budget voor het kerstpakket

De toekomst van het geven van kerstcadeaus is onzeker in een wereld waar iedereen zich zorgen maakt over inflatie. Wanneer alles duurder wordt door snel stijgende prijzen zoals brandstofkosten en personeelstekorten, is niets meer zeker. We vroegen drie medewerkers van verschillende kerstpakketten groothandels of ze in december veranderingen verwachtten - moeten we kleinere geschenken of helemaal geen cadeaus meer verwachten... 

Fruit en groenten in een kerstpakket?

De vraag naar gezonde kerstpakketten is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid, waarbij veel mensen nu op zoek zijn naar producten van gerenommeerde bronnen die biologisch en bewust voedsel aanbieden. Een manier om ervoor te zorgen dat jouw cadeau deze december alleen maar goeds bevat, is door te kiezen voor een gezond kerstpakket

Een Fair Trade én biologisch kerstpakket populairder dan ooit!

Mensen worden zich steeds meer bewust van het belang van duurzaam leven. Met biologische en Fairtrade kerstpakketten kun je een positieve impact hebben op de samenleving en tegelijkertijd ons milieu beschermen. Door producten te kiezen die zijn geteeld zonder schadelijke chemicaliën, zoals pesticiden of herbiciden kun je het verschil maken, lees hier meer!

Kerstpakketten en inflatie in 2022

In 2022 was het anders dan in voorgaande jaren. De coronapiek zorgde voor een personeelstekort dat leidde tot stijgende energieprijzen die ieders koopkracht zouden aantasten, zowel bedrijven als particulieren.' We spraken met verschillende medewerkers van grote leveranciers van kerstpakketten (zie artikel) die ons vertelden wat hun bedrijf tot nu toe aan deze situatie heeft gedaan - en hoeveel hoop ze hebben voor de festiviteiten van volgend jaar!

Zijn gezonde kerstpakketten een nieuwe trend?

De huidige economische onzekerheid heeft geleid tot een tekort aan personeel en producten, dat met de tijd alleen maar erger zal worden. Dit is vooral erg voor leveranciers die al hard aan het werk zijn om het perfecte kerstcadeau te maken! We hebben echter enkele medewerkers van grote bedrijven gevraagd naar hun plannen voor de feestdagen van volgend jaar - dus laten we een kijkje nemen...

Groeiende vraag naar 'lokale' kerstpakketten

Er is een nieuwe trend die de aandacht trekt van kerstpakketten leveranciers: lokale kerstpakketten met regionale producten. We spraken met een grote leverancier die ons vertelt hoe de vraag alleen al sinds vorige week aanzienlijk is gestegen... Wat betekent dit?

Nieuwe WKR regeling omtrent het kerstpakket nog geldig?

In 2020, het jaar dat Corona uitbrak, had de overheid de keuze gemaakt om de werkgevers tegemoet te komen. Zo was er in 2020 én 2021 een verhoging ingesteld op de vrije ruimte, van 1,7% naar 3% tot €400.000. Wat is de regeling dit jaar? Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan, in dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Wat zijn de trens voor kerstpakketten in 2022?

In de tussentijd hebben we een aantal cadeau-trends waar je rekening mee kunt houden. Een daarvan is dat mensen nu meer gepersonaliseerde geschenken geven dan ooit tevoren - een certificaat met een inspirerende quote erop kan heel attent zijn! Naast het personaliseren van het pakket zijn er dit jaar nog meer trends voor een uniek kerstpakket.

Kerstpakketten leveranciers, wat gebeurd er na het hoogseizoen?

Kerstpakkettenleveranciers zijn altijd in beweging en verkennen nieuwe mogelijkheden voor zowel de zakelijke als de particulie gebruikers. Zo volgt er ieder jaar een uitgebreid onderzoek over de stijl en het ontwerp van het kerstpakket. Ieder jaar zijn er andere trends en blijven er ontwikkelingen plaatsvinden waar ze op dienen te anticiperen. Benieuwd naar wat ze nog meer doen gedurende het jaar? Lees hier meer!  

Wat is nou echt een leuk kerstpakket?

Een kerstpakket met kook- en bakingrediënten kun je niet fout gaan, maar wat kun je nog meer doen? Wij vertellen het je graag over de leukste kerstpakketten! De meest populaire thema's zijn die gericht op voedsel, zoals verse groenten of pizzadeeg. Dit zijn prodcuten die men daadwerkelijk gebruikt. Een kerstpakket met te veel overbodige producten kan namelijk ook als niet leuk beschouwd worden.

De geschiedenis van het kerstpakket, wat weet jij ervan? 

Het kerstpakket begon al op jonge leeftijd populair te worden in Nederland. Mensen uit dorpen bezochten rond deze tijd boeren om hen fijne kerstdagen te wensen en gaven geschenken met eten of drinken, waaronder vaak alcoholische dranken zoals bier! De bedienden die in de buurt woonden, zouden ook vrije dagen krijgen, zodat ze ook samen konden vieren. Lees in dit artikel meer over de geschiedenis van het kerstpakket!

Een sportief kerstpakket dit jaar?

Het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen is de afgelopen jaren toegenomen naarmate bedrijven grote veranderingen doormaken, waarbij duurzaamheid en het welzijn van werknemers beide belangrijke onderdelen worden in het waardesysteem van een bedrijf. Maar wat betekent dit voor de werknemers? In feite bieden velen nu gezondere voedingsopties voor degenen die daar werken - ter plaatse ongezonde snacks zoals chips of koekjes vervangen door fruit en volkoren producten! 

Wat wat de werkkostenregeling dit jaar?

Overal worden ondernemers geconfronteerd met ingrijpende wijzigingen in de belastingregels met betrekking tot de kerstperiode, waardoor het van vitaal belang is dat ze de vinger aan de pols houden hoeveel ze kunnen uitgeven aan feestpakketten. Om leiders een beter idee te geven van wat er aan de hand is, spraken we met experts van drie verschillende leveranciers over essentiële revisies - inzicht in deze kan grote besparingen opleveren voor bedrijven!