Categorieën


Kerstpakketten


Welkom
Geschreven door Kerstpakket Nederland
2011-2-27

Welkom op www.kerstpakketnederland.nl, dé website waar je op de hoogte wordt gehouden over alles wat met kerst te maken heeft. Regelmatig zullen er artikelen en berichten verschijnen met hierin de nieuwste trends in de kerstpakketten-branche. Ook over andere gebeurtenissen rondom kerst zullen we berichten.
Kerstpakketten en belasting, fiscaal voordeel met kerstpakketten in 2011?
Geschreven door Jeroen
2011-3-4

Rondom het bestellen van kerstpakketten als werkgever en het aftrekken van belasting hierbij zijn er veel fabeltjes en broodje-aap verhalen en gaan er de wildste verhalen rond. Maar om een duidelijk antwoord te kunnen geven op de vraag of er als werkgever fiscaal een voordeel uit te slepen is, nou nee... Dit mede doordat er op dit moment nog een fiscale discussie woedt over het aftrekken van belasting ja of nee.

Wanneer je als eigen ondernemer je medewerkers of zakenrelaties tijdens de kerstdagen een kerstpakket cadeau wilt doen, kun je hier als ondernemer waarschijnlijk een financieel voordeel uit behalen. De regels rondom het aftrekken van belasting over kerstpakketten als ondernemer zijn voor 2009, 2010 en 2011 nog ongewijzigd wanneer er nog geen invoer van de werkkostenregeling is ingevoerd door de onderneming.

Tijdens de kerstinkopen van 2009 is er een overeenkomst op tafel gekomen over het fiscale gebeuren rondom kerstpakketten. Hierin wordt vermeld dat alle ondernemers die per jaar minder dan € 70,- (dit bedrag is inclusief BTW) uitgeven aan giften voor eigen medewerkers de kerstpakketten belastingvrij zijn bij aanschaf.

De officiële term voor een gift wat we verstaan in de volksmond onder een 'kerstpakket' is een 'geschenk in natura'. Wat dit eigenlijk betekent is dat je als werknemer 20% heffing mag toepassen over een kerstpakket, wanneer er dus jaarlijks minder dan de maximale € 70,- euro aan giften wordt geschonken door de werkgever via een shop als die van kerstpakketten.nl of kerstpakkettenplaza.

Voor meer informatie over alle regels, wetten en juridische informatie over het fiscale gebeuren rondom kerstpakketten is te vinden bij onze vrienden van de blauwe enveloppen.