Categorieën


Kerstpakketten

3 tips bij het huren van Sinterklaas of de Kerstman
Geschreven door L.C.

Klassiek is het: mama vertelt de kinderen dat ze iets zag bewegen in de achtertuin, papa sprint via de garage met een zak cadeautjes naar de voordeur, bonkt tegen het raampje en holt gauw weer terug. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om Sinterklaas of de Kerstman in te huren.

Een te gekke, spannende en complete ervaring voor kinderen
Hoe leuk ook, bij het klassieke voorbeeld blijft Sinterklaas of de Kerstman voor kinderen volledig uit beeld – ze zien hem niet, want het is tenslotte papa die op het raam klopt.

Wanneer Sinterklaas daadwerkelijk aan de deur staat met zijn Pieten en binnenkomt, wordt het Sinterklaasfeest ineens vele malen spannender voor kinderen. En hetzelfde geldt uiteraard voor de Kerstman met zijn hulpjes. Ze strooien wat snoepgoed door de kamer, nemen de kinderen op schoot en delen de cadeaus uit. Een onvergetelijke ervaring waar ze geheid niet over uitgepraat raken!

Tip 1: reserveer op tijd
Sinterklaas huren wordt populairder. Toch besluiten veel gezinnen pas op het laatste moment dat ze ‘geen zin hebben in het gedoe’ en zoeken pas enkele dagen voor Pakjesavond een Sinterklaas. Bedrijven die Sint en Piet verhuren hebben die periode te maken met absolute topdrukte en moeten helaas ook vaak nee verkopen.

Om die topdrukte te vermijden, kun je dus het beste op tijd een reservering plaatsen. Als je van te voren toch al weet dat je een Sint of Kerstman wilt huren, doe je er goed aan om bijtijds een bedrijf te benaderen en je reservering vast te leggen. Zo sta je in elk geval niet met lege handen.

Tip 2: geef de organisatie informatie door over je kinderen
Sommige bedrijven geven ouders de mogelijkheid om gegevens aan te leveren over de kinderen. De Sint kan zich dan ‘voorbereiden’ en informatie over de kinderen in zijn boek zetten.

Op het moment dat hij dan in de woonkamer zit en de kinderen een voor een bij zich roept, heeft hij leuke informatie paraat en kan hij de kleintjes nog meer verrassen!

Tip 3: neem de tijd voor een vergelijking
Omdat een Sinterklaas en Kerstman huren steeds populairder wordt in Nederland, zijn er ook steeds meer bedrijven waar je bij terecht kunt. Die bedrijven verschillen echter compleet in aanpak, hebben verschillende tarieven en lopen uiteen qua kwaliteit.

Het loont dan ook om op tijd te beginnen met het vergelijken van een aantal bedrijven. Houd daarbij rekening met:

  • De kosten – sommige Sinterklazen zijn erg goedkoop, maar zij blijven dan ook heel kort en het bezoek is verder sober
  • Het arrangement – wat valt er precies onder een bezoek van Sint of de Kerstman? Zit er snoepgoed bij inbegrepen? Komen er ook Pieten mee? Zo ja, hoeveel en wat is hun rol?
  • De ervaringen van anderen – hieruit kun je meestal heel goed opmaken of het bedrijf kwaliteit heeft geleverd. Als je veel negatieve recensies leest, kun je waarschijnlijk toch beter op zoek naar een andere partij


Wat voor mogelijkheden heb je?
Uiteraard verschillen de mogelijkheden voor een Sinterklaas of Kerstman huren per organisatie. Bij Sintenkerst.nl kun je zowel een Sinterklaas als Kerstman inhuren.

Bij Sinterklaas krijg je er dan twee, vier, zes of acht Pieten bij. Ook hebben we nog een speciaal Sinterklaas Intochtteam, waarbij Pieten steltlopen, ballonnen maken en strooigoed uitdelen.

Organiseer je liever een kerstfeest, dan kun je ervoor kiezen om de Kerstman te huren. Dit wordt met name door bedrijven gedaan die een evenement organiseren met rond de Kerstdagen. Zij kunnen kiezen voor ‘Op de foto gaan met de Kerstman’ of voor een Kerstman die rondloopt tijdens het evenement.

Je kunt ook nog voor vrouwelijke versterking van de Kerstvrouw zorgen – bij dit arrangement komen de Kerstman- en vrouw samen naar het evenement toe.

We wensen je een hele fijne Pakjesavond en Kerstdagen toe!